понедељак, 16. новембар 2009.

Dečije torte

Dečije torte koje se prave za dečije rođendane su projekat koji svaka mama može da preduzme bez obzira na to da li je beznadežan slučaj u kuhinji ili je po profesiji šef kuhinje. Veština nije glavni adut za uspeh, samo kreativnost i možda nekoliko malih entuzijasta za pomagače može da bude sasvim dovoljno.

Počnite sa idejom, pitajte vaše dete šta želi, imajte na umu omiljeni ukus, boju, a možete potražiti neku ideju na internetu.

Odlučite koliko ljudi bi torta trebalo da nahrani i odlučite se za recept, pa krenite na posao.

Ukrašavanje dečije torte je uvek najzabavniji deo posla, odmah nakon lizanja fila sa kašika i miksera. Ukoliko ukrašavate tortu leti, razmislite o korišćenju svežeg voća u dekorisanju, čime ćete postići svežinu izvrsnih ukusa. Bombonice, kolačići, mančmelou, plastične igračkice i obojeni šećer, zajedno mogu dati interesantne rezultate. Ako vaše dete voli npr. Majstor Boba, možete napraviti tortu, na kojoj će se nalaziti gradilište. Vafel kockice možete da upotrebite umesto drvne građe, od rendane čokolade možete napraviti zemlju i brežuljke, a bager od plastike i majstor Boba od fondana možete staviti u sredinu. Ne samo da će biti ukusno, nego će dete posle svega moći da se igra sa bagerom koji će mu ostati kao uspomena kada pojede tortu.

Ako ste napredniji u kuhinji, možete napraviti i krivu tortu, koja izgleda kao da će pasti, ali ustvari je dobro pričvršćena. Ove torte zahtevaju veštinu da bi se isekle i namestile kako treba. Probajte prvo krivu tortu na sprat, pre nego što se odlučite za nešto komplikovanije.

Kada je reč o dečijim torta, jedina granica je vaša mašta i ponekada budžet. Ipak, ako sve ovo od vas traži previše vremena tu su uvek i majstori za dečije torte.